Masivul muntos Rarau- Giumalau prezinta o vasta retea de trasee turistice marcate, sau care sunt in curs de marcare, retea ce permite traversarea zonei in toate directiile, precum si cunoasterea zonei, cu toate frumusetile peisajului montan si a obiectivelor turistice. In aceasta regiune se pot delimita trei puncte importante , de convergenta a traseelor marcate, puncte care dau posibilitatea turistilor sa-si aleaga cele mai bune variante de parcurgere a acestei zone montane.
Masivul muntos Calimani delimiteaza Bucovina la sud de judetul Harghita. Dinspre Campulung Moldovenesc, accesul se face pe DN 17, pana in municipiul Vatra Dornei, de aici putandu-se ajunge prin comunele Sarul Dornei si Neagra Sarului, atat cu autoturisme cat si pe trasee turistice marcate. Atractiile turistice importante: Varful Pietrosul (2102 m) si statia meteorologica, de unde panorama Podisului Transilvaniei va incanta privirea . In iernile senine de aici se vede clar Varful Moldoveanu din Muntii Fagaras.
Masivul muntos Rodna-Ineu se afla la granita de NV a Bucovinei, la mica distanta de statiunea turistica Borsa, judetul Maramures. Accesul se face pe DN 17, dinspre Campulung, iar din Iacobeni pe soseaua ce leaga zona Dornelor de Depresiunea Borsa. Pentru amatorii de senzatii off road exista doua trasee, prin care se poate ajunge la Lacul Lala, situat aproximativ 2000 m altitudine. Un traseu pentru expeditii 4X4 este prin Pasul Rotunda, iar celalalt este prin Paraul Lala. Atractii turistice in acest masiv muntos:Varful Pietrosu (2303 m),varful Ineu (2279 m), Lacul Lala, situat intr-o zona deosebit de pitoreasca, fiind populat cu pastrav indigen. In perioada 01 iunie - 15 iunie a fiecarui an versantii Masivului Rodna - Ineu capata o nuanta roz, de la florile bujorului de munte, care infloreste doar in acest interval , contrastand cu albul zapezii ramase din iarna anterioara. |
|